Ağaçların, taşların ve kayaların yosun tutan tarafı hangi yönü gösterir

Ağaçların, taşların ve kayaların yosun tutan tarafı hangi yönü gösterir
Ağaçların, taşların ve kayaların yosun tutan tarafı hangi yönü gösterir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Güneş güneyden geldiği için kuzey tarafı fazla ısınamadığından dolayı nemli kalarak soğukluğu hissettirir.

Ağaçların, taşların ve kayaların yosun tutan bölümleri yer alıyor. Ağaçların, taşların ve kayaların bazı bölümleri yosun tutar. Yosun tutan bölümü ise, insanların yönünü kolaylıkla bulmasını sağlıyor.

Ağaçların, kayaların ve taşların yosun tutan tarafları kuzey yönünü gösterir. Güneş güneyden geldiği için kuzey tarafı fazla ısınamaz. Bu nedenden dolayı da nemli kalarak soğukluğu hissettirir. Güneşten gelen ışınlar, güney kısımlarını daha çok ısıtır. Kuzey tarafı ise, daha fazla nemli kalarak yosunların ortaya çıkmasına yol açar. Ağaçların yosun tutan taraflarına baktığımız zaman kuzey yönünün o kısımda olduğunu fark ederiz. Tam tersi ise her zaman güneyi bulmamızı sağlar.

Dağcılık, kamp, doğa gezileri gibi çeşitli etkinliklerde de yön bulma bilgilerine ihtiyacımız olur. Gittiğimiz tarafın yönünü belirlememiz, yolumuzu kaybettiğimiz zaman ters istikamete doğru gitmemizi önler. Ağaçların ve kayaların kıyı taraflarını inceleyerek bulacağımız yosunlar bizim yön bulmamızı kolaylaştırır. Yosun, yeşilimsi kaygan türden bir çeşit bitkidir.

7
7
4
0
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.