Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar

Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar
Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar atasözünün anlamı, bir insanın derdini yürekten paylaşan tek kişi annesidir.Hiç kimse ananın evladına yakın olduğu kadar bir başkasına yakın olamaz

İnsanlara dünya hayatında her daim ağlayacak tek varlık annesidir. Çocukları için ömrünü verir anneler. Evladının başına bir hal geldiğinde hiç bıkmadan, hiç usanmadan üzülür. El gibi kısa sürmez, unutmaz. Sevinçleride aynı şekilde olan anneler, evlatlarının başarılarını yıllarca unutmaz, sürekli anar, sürekli bunun için büyük bir sevinç yaşar.

Kişinin derdini ve acısını yürekten paylaşan tek varlık annedir. Hiç kimse ona annesi kadar içten ve samimi duygularla üzülmez. Başkalarının üzülmesi göstermelik, geçici ve yüzündedir. (Annelerimizin değerini bilmeliyiz.)

Anafikir : Kişilerin derdini, ancak analar anlar. Onların dışında kimse içten dert ortağı olamaz.

Çocuklar analarının bir parçasıdır. Bu nedenle analar çocukları üzerine gerçek anlamda titrer, onların başına bir dert geldiği zaman, hiçbir çıkar gözetmeksizin yardımlarına koşar, acılarını ellerinden geldiğince gidermeye çalışırlar. Onun dışında bize yardımcı olmaya kalkacaklar, ya da bir çıkarları için derdimizi dinler görünürler; ya da laf olsun diye acımızı paylaşmaya kalkarlar. Hiçbiri ana içtenliğiyle acılarımızla ilgilenmez.

Kaynak:Eğitim Sistem

5
122
300
7
0
5
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.