Ağrı Dağı’nın yüksekliğinin kilometre ve metre cinsinden verilen değeri arasında nasıl bir ilişki vardır

Ağrı Dağı’nın yüksekliğinin kilometre ve metre cinsinden verilen değeri arasında nasıl bir ilişki vardır
Ağrı Dağı’nın yüksekliğinin kilometre ve metre cinsinden verilen değeri arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ağrı Dağı 5,137 kilometre (5137 metre) yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek dağıdır. Volkanik bir dağ olan Ağrı Dağı’nın doruğunda örtü buzulu vardır. Doğu yüzünde Serdarbulak Yaylası ve 3,896 kilometre (3896 metre) yükseklikteki Küçük Ağrı Dağı yer alır. Ağrı Dağı yüksekliği, buzulları, değişik yapısal görünümleri, kar sınırına kadar kaplı otlukları ve dağ çayırları ile ilginç ve çekici bir görünüme sahiptir.

Ağrı Dağı’nın yüksekliğinin kilometre ve metre cinsinden verilen değeri arasında nasıl bir ilişki vardır?
Ağrı dağının yüksekliğinin kilometre ve metre olarak farkı 5,137’nin 1000 ile çarpılmasının sonucu olmasıdır.

Kilometre cinsinden verilen bir dağ yüksekliğinin metre cinsinden ifade edilmesi için hangi işlem yapılmalıdır?

Kilometre cinsinden verilen yüksekliği metreye çevirmek için 1000 ile çarpmak gerekir. Çünkü 1 kilometre 1000 metreye denk gelir.

2
12
2
3
4
12
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.