Ağrı sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler

Ağrı sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler
2018-2019 eğitim öğretim yılı için Ağrı'da sınavla öğrenci alacak nitelikli Liseler açıklandı. TEOG yerine getirilen Lise Kayıt Sistemine göre sınavla öğrenci alacak liseler dışında kalan liselere adrese göre yerleştirme yapılacak.

Ağrı'da Hangi Liseler Sınavla Öğrenci Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı 2018-2019 eğitim- öğretim yılı için Ağrı'da sınavla öğrenci alacak liselerin isimlerini açıkladı.

Ağrı'da 8 okula 810 öğrenci sınavla kayıt yapacak. Bu okullardan 2'si Fen Lisesi (240 öğrenci) 1'i Sosyal Bilimler Lisesi (120 öğrenci), 1'i Anadolu Lisesi (150 öğrenci), 3'ü AİHL (270 öğrenci) ve 1'i Meslek Lisesi 30 öğrenci. 

İlçe Okulun Adı Okulun Türü Öğretim Şekli Pansiyon Durumu Yerleştirme Şekli Derslik Sayısı Kontenjan
Doğubayazıt Fatımatü Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız Var Merkezi/Yerel 3 90
Merkez Ağrı Anadolu İmam Hatip Lisesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Var Merkezi/Yerel 3 90
Merkez Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız Var Merkezi 3 90
Merkez Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız-Erkek Yok Merkezi/Yerel 1 30
Merkez Ağrı Dağı Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi Kız-Erkek Var Merkezi 5 150
Merkez Ağrı Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesi Fen Lisesi Kız-Erkek Var Merkezi 4 120
Merkez Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi Sosyal Bilimler Lisesi Kız-Erkek Var Merkezi 4 120
Patnos Patnos Selahattin Eyyubi Fen Lisesi Fen Lisesi Kız-Erkek Var Merkezi 4 120

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı %’lik dilimine göre Ağrı'da en iyi devlet liseleri

Okul Adı Okul Türü Kontenjanı YÜZDELİK DİLİM (EYP) YÜZDELİK DİLİM (EDP)
MERKEZ / Ağrı Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesi Fen Lisesi 120 1,25 7,21
MERKEZ / Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi Sosyal Bilimler Lisesi      
PATNOS / Patnos Selahaddin Eyyubi Fen Lisesi Fen Lisesi 120 3,19 12,98

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme nasıl olacak

Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları vegeçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.

Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

MEB Adıyaman’da Merkezi Sınavla Öğrenci alan Nitelikli Liseleri ve kontenjanları 10.04.2018 Tarihinde yayınladı.MEB 2018-2019 Liseye Geçiş Merkezi Sınav Kılavuzu İçin TIKLAYINIZ

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.