Ağzı açık bırakılan kaplardaki kimyasal maddeler neden bozulur

Ağzı açık bırakılan kaplardaki kimyasal maddeler neden bozulur
Ağzı açık bırakılan kaplardaki kimyasal maddeler neden bozulur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Ağzı açık bırakılan kaplardaki kimyasal maddeler neden bozulur

Ödev cevabı kısaca : Kimyasal maddelerin açık bırakılan kaplarda bozulma nedeni, çevresel etmenlerin kimyasal reaksiyonlara neden olmasıdır. Özellikle hava ile temas halinde olan maddeler oksidasyon ve reaksiyonlara daha açık hale gelirler. Ayrıca nem, kimyasal maddelerin yapısını değiştirerek bozulmasına katkıda bulunur. Işık da bazı kimyasal maddelerin yapısını bozarak onların özgün özelliklerini kaybetmelerine yol açabilir. Mikroorganizmalar da çürüme süreçlerine neden olabilirler. Bu nedenle kimyasal maddelerin uzun süreli saklanması veya korunması gerekiyorsa, hava geçirmez kaplar veya diğer uygun koşullar kullanılmalıdır.

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.