Ahi Evran Üniversitesi kayıt işlemleri

Ahi Evran Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek detaylar haberimizde...

E-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar 16–21 Ağustos 2019 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ web sayfasından gerçekleştirilecektir. Elektronik kayıt bu sayfada “ehizmetler” bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında “Üniversite EKayıt” seçeneğinden e-devlet şifresiyle kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra gerçekleştirilecektir. EDevlet şifresi almamış olan adaylar şifrelerini nüfus cüzdanlarının aslı ile bizzat PTT şubelerinden temin edebilecektir.

Not - 1: E-DEVLET üzerinden kayıt yaptıranlar Üniversitemize kayıt için gelmelerine gerek yoktur.
Not - 2: E-DEVLET üzerinden kaydını tamamlayanlar barkodlu çıktıyı almanız gerekmektedir.

E – DEVLET üzerinden kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin izleyecekleri yollar;

1- Askerlik durumu nedeniyle e-devlet sisteminden kayıt yaptıramayan erkek adayların bağlı bulundukları Askerlik Şubesinden alacakları “Yükseköğretime Kayıt Yaptırmasında Askerlik Yönünden Sakınca Yoktur” ibaresini içeren belge ile 2019- YKS sonuç belgesinde belirtilen kayıt tarihinde kayıt hakkı kazandığınız Akademik Birime şahsen müracaat etmeniz gerekmektedir. (Öğrenciler kesin kayıttan önce mutlaka internetten ön kayıt yapacaklardır.

2- 2019- YKS sonucunda Üniversitemiz Yükseköğretim programlarına kayıt hakkı kazanan ancak e-devlet sisteminden kayıt yaptıramayan adaylar; liseden mezun olamayan öğrenciler mezun durumda olduğunu gösterir belge ile veya lise mezuniyet bilgilerinin sistemde olmaması nedeniyle kayıt yaptıramayan öğrencilerimiz ise Lise Diplomasının aslı görülmek üzere 1 Adet fotokopisiyle kayıt hakkı kazandığı Akademik Birime başvuruda bulunmak zorundadır.

ÜNİVERSİTEMİZE ŞAHSEN GELEREK KAYIT İŞLEMLERİ:

2019-YKS sonucuna göre, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz programlarına girmeye hak kazanan adaylar, kesin kayıt işlemlerini 2019-YKS sonuç belgesinde belirtilen tarihlerde (19 -23 Ağustos 2019) ve adreslerde şahsen veya vekâletle yaptıracaklardır. Öğrenciler kesin kayıttan önce mutlaka internetten ön kayıt yapmaları gerekmektedir.

Ön kayıt işlemi için TIKLAYINIZ

Önemli Not: Güncel ve detaylı bilgilere üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.