Ahilik kültürünün yaşatılması neden önemlidir

Ahilik kültürünün yaşatılması neden önemlidir
Ahilik kültürünün yaşatılması neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ahilik kültürü, toplumsal huzurun ve refahın sağlamasında da önemi inkar edilemez bir gerçektir. Bizi biz yapan değerlerden birisi olan Ahilik Kültürünü toplumun bütün katmanlarını yaymalıyız. Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren Ahilik Kültürünü yaşatmak hepimizin bir görevidir. Böylece hem esnaf ahlakının gelişmesi hem de toplum içinde dayanışmanın artması sağlanmış olacaktır.

Ahilik kültüründe kaliteli üretim, dürüst çalışma, adaletli bir ticaret anlayışı vardır. Ticari rekabetin adaletin temelinde yükselmesi esnafların da adil bir şekilde dürüst ve doğru çalışmalarını sağlamıştır. Bu nedenle meslek sahibi olmakla birlikte manevi değerlere sahip olmakta çok önemlidir.

Ahilik kültürünün yaşatılması, verilen sözlerin tutulması, asla yalan konuşulmaması, dürüst çalışılması, doğru olunması, ahlaklı olunması, başkalarının kazanmasını istemek gibi değerlerin korunması ve yaşatılması anlamına gelmektedir. Bu nedenle günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz değerleri bizler de mesleklerimizi yaparken gelecek nesillere tavsiye niteliğinde dile getirmek ve yaşatılmasını sağlamak durumundayız. Ayrıca bu bir insanlık vazifesidir.

329
91
134
22
3
8
247
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum