Ahiret hayatının aşamaları nelerdir

Ahiret hayatının aşamaları nelerdir
Ahiret hayatının aşamaları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ahiret hayatının safhaları sekiz tanedir. Ahiret hayatının aşamaları sırasıyla;

  • Kabir hayatı.
  • Sûr ve Sûra üfürüş.
  • Haşr (Dirilme) ve Mahşer.
  • Amel defterlerinin dağıtılması.
  • Hesap günü ve sorular.
  • Mizan.
  • Sırat.
  • Şefaat.

1. Kabir hayatı: Kabir hayatı insanoğlu öldükten sonra gömüldüğü ve ilk hesabı vereceği yerdir. Kabir ya Cennet bahçelerinden bir bahçe olur ya da cehennem çukurlarından bir çukur kişi ameline göre muamele görür.

2. Berzah alemi: Berzah alemi ruhların toplandığı yerdir kıyamete kadar insanlar gelinceye kadar ruhlarının bekletildiği yere Berzah alemi denir.

3. Kıyamet: Kıyamet dünyanın sonu ahiretin başlangıcı demektir Allahu Teala dünyadaki sınavı bitirmek istediğinde kıyameti koparır tüm canlılar ölür yeryüzü dümdüz hale gelir insanların hesap vermek için toplanacak arasat meydanı olur.

4: Haşr-Neşr: Haşır neşir kıyametten sonra insanların yeniden diriltilmesi anlamındadır. Kıyamet koptuktan sonra İsrafil aleyhisselam ruhları öpülür ve her ruh kendi bedenini bulup yeniden dirilir.

5. Hesap-Mizan. Hesap ve mizan insanlar dirilip arasat meydanında toplandıktan sonra dünyada yaptıklarından yada yapmadıklarından Kur’an ve sünnetle amel edip etmediklerinden hesaba çekildiler iyilik ve kötülükler tartılır amel defterleri sağa veya sola verilir.

6. Sırat: hesaptan sonra insanların cennete veya cehenneme yol alacağı köprüye denir. Herkes ameline göre oradan geçer ki ameli iyi olanlar Şimşek hızıyla endişe duymadan geçer ameli kötü olanlar ise ya cehenneme düşer ya da zorla geçerler.

7. Cennet veya Cehennem: Cennet ve cehennem mükafat ve ceza yerleridir, Allahu Teala kendisine iman eden ve iyi işler yapan kullarını cennete iman etmeyen veya iman ettiği halde kötülükler işleyen kişileri de cehenneme koyar bu adalettir. Cennetin ve cehennemin makamları vardır insanlar işledikleri amellere göre iyilik ve kötülükleri ne göre karşılık bulurlar.

111
69
69
5
16
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.