Ahiretin aşamaları

Ahiretin aşamaları
Ahiretin aşamalarını yazınız. Ahiret hayatının evreleri neler, ahiret hayatı hakkında bilgi, kabir hayatının evreleri, ahiret günü ve ahiret hayatı hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Ahiret hayatının evreleri ölüm ve kıyametten sonra haşir diye adlandırılan yeniden dirilme olayı gerçekleşir. Yeniden dirilişten sonra mizan, sayfaların açılması, sual, hesap, ve ondan sonraki durumlar kastedilir. Ahiret hayatının belli başlı evreleri şunlardır:

Haşir; Kıyamet gününde amellerine bakılmak için ölülerin diriltilerek bir yere toplanmaları demek olduğuna göre; "Haşr-ı Cismânî" bedenen, cisimle, cesetle dirilme, bedenlerin haşri demektir:

Mahşer; yeniden diriliş ile birlikte insanların Allah’a hesap vermek üzere toplanacakları yer. Can bulmuş her insan mahşer meydanına gelecektir.

Mizan; sembolik anlamda amelleri tartan bir terazi ve adalet manasına gelir. Allah, dinî açıdan sorumlu tutuğu kimselerin cennetlik mi yoksa cehennemlik mi olduklarını belirlemek için ahirette teraziler kuracaktır.

Amel defteri; mahşer yerinde insanlara yaptıkları iyilik ve kötülüklerin yazılı olduğu amel defterleri dağıtılacaktır. Kiramen Katibin adlı melekler sevap ve günahlarımızı bu deftere işlemişlerdir. 

Mizan; sevap ve günahların tartıldığı özel bir tartıdır. Sevabı ağır basanlar cennete, günahı ağır basanlar cehenneme gider.

Sırat Köprüsü; Sırat, cennetle cehennem arasında bir yoldur. Bu bağlamda sıratın varlığı da bir gerçekliktir. 

Şefaat; günahkâr müminin bağışlanması, günahı olmayanların ise derecelerinin yükseltilmesi için izin verilen kimselerin Allah nezdinde aracılık yapması” manasına gelir.

Cennet; Allah’a inanıp emir ve yasaklarına titizlikle uyanların gireceği ve içinde sonsuza kadar yaşayacağı ödül yeridir. Cennet çeşitli nimetlerle donatılmış olup, dünyada amelleri iyi olanların kazanacağı ebedi ahiret yurdudur.

Cehennem; inanmayan veya inandığı halde günahı çok olanların (Allah affetmediği takdirde) gireceği ceza yeridir. İnanmayanlar sonsuza kadar cehennemde kalacak, inandığı halde günahı sevabından çok olanlar, cehennemde günahı kadar ceza gördükten sonra cennete gireceklerdir.

Oluş Sırası Ahiret Hayatının Aşamaları
2 Kıyamet
4 Haşr ve Mahşer
1 Ölüm
6 Cennet ve Cehennem
5 Hesap ve Mizan
3 Yeniden Diriliş

Kaynak:Eğitim Sistem

2318
452
1168
362
356
358
947
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
11 Yorum