Ahzâb suresi 21. ayeti neye işaret etmektedir

Ahzâb suresi 21. ayeti neye işaret etmektedir
Andolsun ki Resulullah; sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayıumanlar ve Allah’ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.” (Ahzâb suresi, 21. ayeti neye işaret etmektedir?

﴾21﴿ İçinizden Allah’ın lutfuna ve âhiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resûlullah’ta güzel bir örneklik vardır.

Ayet-i kerime diyor ki: Kim Allah’a ve ahirete kavuşmayı umuyor ve Allah’ı çokça zikrediyorsa, Resulullah’ı kendine örnek yapar. Yok, örnek yapmıyorsa, onun Allah ve ahiret inancında bir problem vardır. Ve yine o, Allah’ı çokça zikretmiyordur.

Bu ayet-i kerime manayı muhalifiyle şöyle diyor: Kim Allah’a ve ahirete kavuşmayı ummuyor ve Allah’ı da çokça zikretmiyorsa, bu kişi Resulullah’ı kendine örnek yapmaz.

Demek, Resulullah’ın hadislerini kabul etmek ve sünnetine uymak, kişinin imanıyla ve ibadetiyle alakadardır. Allah’a ve ahirete imanda problem yaşayanlar ve başta zikir olarak ibadette kusurlu olanlar, Resulullah’ı kendilerine güzel bir örnek yapmazlar, yapamazlar. Bu nimet onlara ihsan edilmez. Onlar bu nimetten mahrum kalırlar.

Hz. Muhammed’in güzel davranışları

1- Alçak Gönüllü Olması
2- Yardımsever Olması
3- Dürüst Olması
4- Sabırlı ve Merhametli Olması
5- Kararlı Olması
6- Barıştan Yana Olması
7- Adil Olması

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazıları da okudular

48
120
49
1
2
5
29
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.