Ahzâb suresi 45 ve 46. ayetlerinin anlamlarını Kur’an-ı Kerim mealinden bulunuz

Ahzâb suresi 45 ve 46. ayetlerinin anlamlarını Kur’an-ı Kerim mealinden bulunuz
Ahzâb suresi 45 ve 46. ayetlerinin anlamlarını Kur’an-ı Kerim mealinden bulunuz, ayetlerde verilen mesajların neler olabileceği konusunda araştırma yapınız.

Ahzâb Suresi 45-46. Ayetlerde verilen mesajlara geçmeden önce ayetleri inceleyelim.

“Ey peygamber! Seni tanık, müjdeci, uyarıcı, izniyle Allah’a çağırıcı ve etrafını aydınlatan bir ışık olarak gönderdik.”

Ahzab Suresi 45-46. Ayetlerde verilen mesajlar, peygamberin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu anlatan ve O’na verilen görev ve sorumlulukların neler olduğunu anlatmaktadır. Buna karşın biz Müslümanlar, Peygamber hakkında ileri geri konuşanlara karşı, O’nun üstün ahlaklı ve meziyetli biri olduğunu anlatmakla mükellefiz.

Bu ayet-i kerimede, Peygamber efendimize yüklenen sorumluluklardan bahsedilmektedir. O (s.a.v) bir insan olmakla birlikte diğer tüm insanlardan çok daha farklıdır. “Tanık olma” özelliği, her insana yüklenebilecek bir sorumluluk değildir. İnsanların nasıl yaşadıklarına tanıklık etmek ve yanlış yaşantılara karşı doğru yolu anlatmak ve insanların hidayete ermesi için çalışabilmek her Müslümanın görevi olsa da Peygambere verilen bu sorumluluk diğer insanlarınkinden çok daha zor ve farklıdır.

103
3
104
2
4
3
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.