Ahzâb suresi, 70. ayet, İsrâ suresi, 26. ayet ve 34. ayetlerden güzel davranışlarla ilgili ilkeler çıkarıp bunları paylaşınız

Ahzâb suresi, 70. ayet, İsrâ suresi, 26. ayet ve 34. ayetlerden güzel davranışlarla ilgili ilkeler çıkarıp bunları paylaşınız
Ahzâb suresi, 70. ayet, İsrâ suresi, 26. ayet ve 34. ayetlerden güzel davranışlarla ilgili ilkeler çıkarıp bunları arkadaşlarınızla paylaşınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Etkinlik

Aşağıdaki ayetlerden güzel davranışlarla ilgili ilkeler çıkarıp bunları arkadaşlarınızla paylaşınız.

“Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve doğru söz söyleyin...” Ahzâb suresi, 70. ayet.
Cevap: Bu ayetten çıkardığım ilke; yalan söylememek ve doğruyu söylemek.

“Bir de akrabaya, yoksula, yolcuya hakkını ver. Gereksiz yere de saçıp savurma.” İsrâ suresi, 26. ayet.
Cevap
: Bu ayetten çıkardığım ilke; israftan kaçınmak, akrabaları ve yoksullara, zor durumda kalan insanlara elimizden geldiği kadar iyilikte bulunmak.

“Yetimin malına, rüşdüne erinceye kadar ancak en güzel bir niyetle yaklaşın. Verdiğiniz sözü de yerine getirin. Çünkü verilen söz, sorumluluğu gerektirir.” İsrâ suresi, 34. ayet.
Cevap
: Bu ayetten çıkardığım ilke; sözünde durmak, yetimlere merhametli olmak ve haksız yere mallarını almamaktır.

Ödev cevabı kısaca,

Bu ayetlerden çıkarılan güzel davranış ilkeleri şunlar:

  • Doğru Söz Söyleme: Allah'tan korkarak doğru ve dürüst bir iletişim kurmalıyız.
  • Hakkıyla Yardım Etme: Akrabaya, yoksula ve yolcuya haklarını vermek, gereksiz harcamalardan kaçınmak önemlidir.
  • Yetim Haklarına Saygı: Yetimlere en güzel niyetle yaklaşmalı, verilen sözleri tutmalı ve onların haklarına saygı göstermeliyiz.

Bu prensipler, güzel davranışlarla toplumda etik bir yaşam sürmeyi ve Allah'a karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeyi vurgular.

70
0
42
0
1
4
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.