Ahzâb suresinin 45 ve 46. ayetlerinin anlamı

Ahzâb suresinin 45 ve 46. ayetlerinin anlamı
Ahzâb suresinin 45 ve 46. ayetlerinin anlamını meali ve bu ayetlerde neler anlatıldığını defterinize kısaca not ediniz.

45: Ey Peygamber! Şüphesiz ki biz seni bir şâhit, bir müjdeci, bir uyarıcı olarak gönderdik.

46: Allah’ın izniyle yine Allah’a çağıran bir dâvetçi ve nûr saçan bir kandil olarak lutfettik.

Ahzâb Suresi 45-46. ayetlerde verilen mesajlar nelerdir

Peygamberin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu anlatan ve O’na verilen görev ve sorumlulukların neler olduğunu anlatmaktadır. Buna karşın biz Müslümanlar, Peygamber hakkında ileri geri konuşanlara karşı, O’nun üstün ahlaklı ve meziyetli biri olduğunu anlatmakla mükellefiz. Peygamberimizi daha iyi tanımak ve hayattaki misyonunu incelemek için bolca hayatını okumalı ve okuduklarımızı da amellerimize dökerek ona olan bağlılık ve itaatimizi en iyi şekilde göstermekle mükellefiz. Ancak bu şekilde yaparsak Allah’ın rızasını kazanabilir ve vaat edilen cennetlere girebiliriz. Kısaca peygamberin özellikleri hakkında bilgi veren bu ayet, nasıl bir peygambere iman ettiğimizi de en net şekilde anlatmaktadır.

Arkadaşlarınızla Ahzâb suresinin 45 ve 46. ayetlerinin meallerini birkaç defa okuyunuz. Yapılan açıklamaları da dikkate alarak ayetlerle ilgili aşağıdaki soruları cevaplandırınız.

Kim, kime söylüyor?
Cevap
: Tanrı kullarına söylemektedir.

Ayetlerin ana konusu nedir?
Cevap
: Peygamberin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu anlatan ve O’na verilen görev ve sorumlulukların neler olduğunu anlatmaktadır.

Ayetlerde geçen temel kavramlar nelerdir?
Cevap: Peygamber, emin olmak, elçi, kulların inancı, tam tevekkül gibi kavramlar geçmektedir.

Muhataplardan ne yapmaları isteniyor?
Cevap
: Peygamberin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu anlatan ve O’na verilen görev ve sorumlulukların neler olduğunu anlatmaktadır. Buna karşın biz Müslümanlar, Peygamber hakkında ileri geri konuşanlara karşı, O’nun üstün ahlaklı ve meziyetli biri olduğunu anlatmakla mükellefiz. Peygamberimizi daha iyi tanımak ve hayattaki misyonunu incelemek için bolca hayatını okumalı ve okuduklarımızı da amellerimize dökerek ona olan bağlılık ve itaatimizi en iyi şekilde göstermekle mükellefiz.

44
8
23
6
5
7
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.