Aile büyükleri denilince kimler aklınıza gelmektedir

Aile büyükleri denilince kimler aklınıza gelmektedir
Aile büyükleri denilince kimler aklınıza gelmektedir, kendi ailenizi düşünerek örnekler veriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aile büyükleri denince aklıma anneanne babaanne dede anne baba amca dayı teyze hala gibi akrabalar gelmektedir. soy ağacına bakıldığı zaman bizim üstümüzde var olan kan bağı ile bağlı olduğumuz Akrabalarımız olarak ifade edilmesi gerekmektedir.

Aile olmak, iki kişinin müşterek bir hayat yaşaması anlamına gelir. Bu sıhhatli münasebet nesillerin dünyaya gelmesine vesile olur ve insan nesli devam eder, gider. Bu dini olarak gerçekleşen bir birliktelik olarak insanların hayatında yer eder.

Ailenin büyükleri ve küçükleri bulunmaktadır. Ailenin küçükleri çocuklardır. Aile büyükleri ise anne, baba, nine, dede gibi kişilerdir. Büyük aile olarak yaşamak geniş bir aile olmak anlamına gelir. Annenin ya da babanın babası, annesi aileyle birlikte yaşayabilir. Bununla beraber dayı, amca, teyze, hala gibi isimler de aile büyükleri olarak bilinmektedir.

Aile büyükleri ifadesiyle kastedilen bence;

  1. Anne ve baba
  2. Dede, anneanne, babaanne
  3. Hala, amca
  4. Teyze, dayı, yenge gibi aile bireyleri kastedilmektedir.

3
1
3
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum