Aile büyüklerinizden çocukluk dönemlerinde hangi ulaşım araçlarını kullanırdı

Aile büyüklerinizden çocukluk dönemlerinde hangi ulaşım araçlarını kullanırdı
Aile büyüklerinizden çocukluk dönemlerinde hangi ulaşım araçlarının yaygın olarak kullanıldığını konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eskiden günümüzdeki gibi ulaşım araçları mevcut değildi. Aile büyüklerimin çocukluklarında ulaşım araçları olarak faytonlar kullanılırmış. Ayrıca otomobiller kullanılırmış. Ancak otomobiller şimdiki gibi herkeste bulunmaz sadece zengin olan kimselerde bulunurdu. Son olarak o dönemlerde şehirler arası yolculuklarda otobüsler ve trenler kullanılırmış.

Eskiden dedem ve babaannem köylerde ulaşım için eşekler ve atların çektiği arabaları kullanırlarmış. Şehirlerde arabalar bu kadar yaygın değilmiş. Sadece zenginlerde araba olurmuş. Ulaşımda konforsuz otobüsler kullanılırmış. Şehirler arası yolculuklarda buharlı trenler kullanılırmış.

2936
2759
2665
266
1001
393
860
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.