Aile içi şiddetin, çocukların bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimine olan etkileri

Aile içi şiddetin, çocukların bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimine olan etkileri
Aile içi şiddetin, çocukların bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimine olan etkileri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aile içi şiddet en çok da çocukları etkiler. Çünkü küçük yaştaki çocuklar gelişim çağındadır, ve hem psikolojik, hem de davranışlar olarak etkilenir. Aile içi şiddete maruz kalmış olan çocukların psikolojik sorunları çok fazladır. Çocukların en iyi yöntemle, en iyi şekilde yetiştirilmeli, çocukların psikolojisini bozan davranışlar sergilenmemelidir. Eğer bu tür davranışlar sergilenirse çocuk da bu davranışları örnek alır ve ileride kendi ailesinde de çocuklarına ya da eşine bu şekilde davranır.

Aile içi şiddet, bütün aile bireylerini etkilemektedir. Aile içi şiddetin olması özellikle çocuklar üzerinde kalıcı etkiler meydana getirmektedir. Bu etkiler psikolojik, pedagojik olarak meydana gelebilir. Aile içi şiddetin çocukların bedensel, ruhsal ve sosyal gelişiminde doğrudan etkisi vardır.

Çocukların bedensel gelişiminde şiddet, açlık, susuzluk, iştahsızlık gibi nedenlere bağlı olarak zayıflama, psikolojik baskılar nedeniyle zayıflama gibi durumlar yaşanır. Ruhsal ve sosyal gelişim olarak çocuklar içe kapanık olabilir, iletişim kuramazlar, şiddet uygulayarak insanlarla iletişim kurmalara başlarlar. Arkadaşlık kuramaz, okula gitmekte zorlanırlar. Bu nedenle şiddetin her türlüsünün engellenmesi gerekmektedir.

115
115
114
115
133
114
114
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.