Aile içinde görev paylaşımı, çocuklarda demokrasi kültürünün oluşmasını nasıl etkiler

Aile içinde görev paylaşımı, çocuklarda demokrasi kültürünün oluşmasını nasıl etkiler
Aile içinde görev paylaşımı, çocuklarda demokrasi kültürünün oluşmasını nasıl etkiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bireyin küçük yaşlarda kazandığı demokrasi kültürü, ileriki yaşamında demokratik davranışlar sergilemesinde etkili olmaktadır. Bu sebeple demokrasinin erken yaşlarda ve aile ortamında yaşayarak öğrenilmesi gerekir. Bu konudaki en büyük görev anne ve babaya düşmektedir. Bakalım, çocuklarının demokrasi kültürü ile yetişmesi konusunda aşağıdaki aile bireyleri neler düşünüyor:

‘‘Bir baba olarak çocuğumun, annesi ile beni eşit görmesini istiyorum. Evde yapılması gereken işlerde iş bölümü yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ben de bu iş bölümünde üzerime düşen görevi yapıp ev işlerine yardımcı oluyorum. Ailemizle ilgili alınması gereken önemli kararlarda, herkesin görüşünün alınmasını önemsiyorum. Böylece çocuğumuz; iş bölümünün önemini, kadın-erkek eşitliğini, fikirlerini özgürce söyleme hakkını kullanmayı ve ortak karar almanın önemini öğreniyor.’’

‘‘Bir anne olarak çocuğuma; din, dil, kültür, ulusal veya sosyal köken açısından birbirinden farklı insanların bu farklılıkları nedeniyle suçlanamayacaklarını sürekli anlatıyorum. Ben de bu farklılıklara saygı gösteriyorum. Böylece çocuğumuz, farklılıklara saygı göstermeyi öğreniyor. Çocuğumuza yeterli sevgiyi gösteriyoruz ki çocuğumuzun güven duygusu gelişsin. Bu sayede çocuğumuz; çevresi ile sağlıklı ilişkiler kurmayı, insanları ve doğayı sevmeyi, paylaşan ve problemlerini çözebilen bir birey olmayı öğreniyor.’’

6
2
3
1
2
4
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum