Aile yaşamında ölçülü davranışlar sergileyen ancak arkadaş ortamında buna dikkat etmeyen birinin karşılaşacağı sorunlar

Aile yaşamında ölçülü davranışlar sergileyen ancak arkadaş ortamında buna dikkat etmeyen birinin karşılaşacağı sorunlar
Aile yaşamında ölçülü davranışlar sergileyen ancak arkadaş ortamında buna dikkat etmeyen birinin karşılaşacağı sorunlar ile ilgili düşüncelerinizi örnekler vererek açıklayınız.

Arkadaş ortamında ölçülü davranış sergilemeyen bir insan arkadaşlarıyla ve sosyal çevresiyle anlaşmazlık yaşayabilir. Ölçülü davranmayan bir insana arkadaş çevresi de saygı duymaz ve ölçülü davranmayan kişi arkadaş çevresi tarafından dışlanabilir.

Aile yaşamında ölçülü davranışlar sergileyen ancak arkadaş ortamında buna dikkat etmeyen biri öncelikle arkadaş çevresi ile sürekli sorunlar yaşar. Arkadaşları kendisinden uzaklaşır. Asosyal olur. O kişi bu tutarsız davranışları nedeniyle arkadaşlarının güveninin kaybedebilir.

Arkadaşları ile güven sorunu yaşayan birinin sözüne güven duyulmaz. Aile ortamında ölçülü ama arkadaş ortamlarında ölçüsüz ve tutarsız davranan kişiler zamanla arkadaşsız kalır. Bu durum onların psikolojisini bozar. Yalnız kalmalarına, içine kapanmalarına neden olabilir.

Bu nedenle bir insan hayatının her alanında ölçülü ve tutarlı davranmalı. Farklı ortamlarda farklı davranmamalı. Olması gereken ne ise o şekilde bir tutum sergilemeli. Yapmacık değil samimi olmalı. Böyle yaptığı takdirde sadece arkadaş değil her ortamda sorunsuz bir hayat yaşaması mümkün.

1
1
2
0
2
2
61
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.