Ak akçe kara gün içindir atasözünün anlamı

Ak akçe kara gün içindir atasözünün anlamı
Ak akçe kara gün içindir atasözünün anlamı, kötü günler için mutlaka para ayırmalıyız.

Türlü sıkıntılarla kazandığımız para, dar zamanlarda imdadımıza yetişir ve yüzümüzü güldürür. Parayı kazanmak kadar, onu gerektiğinde harcamakta bir hünerdir. Böyle durumlarda parayı harcamaktan çekinmemeliyiz. Gerektiği yerde ve zamanında kazanılmış parayı harcamamak çok çirkin bir davranıştır.

Sağlıklı ve imkanlarımız varken emek vererek, alın teri dökerek kazandığımız para, sıkıntılı anlarımız ve zor günlerimiz içindir; bizi darlıktan bu para çekip kurtarır, rahata erdirir. Dara düşülen günlerimizde bu parayı harcamaktan da geri durmamalı, çekinmemeliyiz.
* akçe : Eskiden kullanılan küçük gümüş para.

Ak akçe kara gün içindir TDK anlamı nedir

Çalışarak kazandığımız para, dar zamanımızda bizi sıkıntıdan kurtarır anlamında kullanılan bir söz.

Normal ve mutlu günlerimizde kazandığımız paraları Nasıl olsa kazanıyorum diyerek hepsini birden tüketmek doğru değildir. Gün gelir o parayı kazanacak gücü ve imkanları bulamayız. İşte o zaman mutlu ve sıhhatli günlerimizde çalışırken arttırdığımız paralar kötü bir gün kara günlerimizde yardımcı olur.

  • Sana daha önce har vurup harman savurmamanı söylemiştim, he tabi tabi çünkü ak akçe kara gün içindir . - Ertancan Turan
  • Daha önce para konusunda tutumlu davranmadınız , haliyle ak akçe kara gün içindir. - Eyüp Koç

228
370
361
63
73
75
965
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.