Akciğer kanserinin nedenleri nelerdir

Akciğer kanserinin nedenleri nelerdir
Akciğer kanserinin nedenleri nelerdir, akciğer kanserinden korunmak için neler yapılmalıdır, Sigara içme miktarı ile akciğer kanserine yakalanma riski arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1. Akciğer kanserinin nedenleri nelerdir?
Sigara, pipo, puro ve nargile gibi ürünler, kanser nedeni olarak ispatlanmış en önemli risk faktörleridir. Sigaranın dışında; genetik geçiş, asbest, radon gazı, hava kirliliği de akciğer kanseri nedenlerindendir. Verem gibi bazı akciğer hastalıkları, akciğerlere radyoterapi uygulanması riski artırabilmektedir.

2. Akciğer kanserinden korunmak için neler yapılmalıdır?

  • Sigarayı bırakın ve sigara içilen ortamlardan uzak durun.
  • Mesleksel ve çevresel etkenleri ortadan kaldırın veya azaltın.
  • Az yağlı gıdaların, sebze ve meyvelerin bol tüketildiği bir beslenme programı uygulayın.
  • Sebze ve meyve ağırlıklı beslenin.

3. Sigara içme miktarı ile akciğer kanserine yakalanma riski arasında nasıl bir ilişki vardır?
Akciğer kanseri, sigara içenlerde en sık görülen kanserdir. Akciğer kanserlilerinde kadınlarda %60 ve erkeklerde %90 oranında sigara sorumludur. Günde 20 sigara içen bir kişi, hiç sigara içmeyen birine göre 15 kat daha fazla Akciğer kanserine yakalanma riski taşır.

10
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.