Akdeniz bölgesinde çıkarılan madenler ve yerleri

Akdeniz bölgesinde çıkarılan madenler ve yerleri
Akdeniz bölgesinde çıkarılan madenler nelerdir, Akdeniz bölgesindeki madenler nerelerden çıkarılır konusunda sizlere bilgi vereceğiz.

Akdeniz Bölgesinde varlığı bilinen maden yatakları oldukça çeşitli ise de rezervleri fazla değildir Bölgenin dağlık yapısı nedeniyle ulaşım güçleşmekte, bu da maliyeti yükselterek madenciliği bir ölçüde kısıtlamaktadır Ülke ölçeğinde önemli sayılabilecek tek maden batı Toroslar kesimindeki boksit yataklarıdır Fethiye yakınlarında krom ve zımpara taşı yatakları vardır Keçiborlu’da ki kükürt yatakları ülkede işletilen tek kükürt yatağıdır

Akdeniz Bölgesinde çıkarılan madenlerin başında ilk sırayı şüphesiz boksit ve ülkemizdeki tek kükürt kaynağıdır. Akdeniz Bölgesinde çıkarılan diğer madenler ve nerelerde çıkarıldığının listesi ise şu şekildedir.

Krom, Toros Dağları ve Fethiye'de çıkarılır.
Boksit, Akseki'de çıkarılır.
Demir, Kahramanmaraş'ta çıkarılır.

Linyit, Karaisalı ve Kozan'da çıkarılır.
Kükürt, Isparta Keçiborlu'da çıkarılır.

Fethiye – Dalaman havzası önemli bir krom çıkarım alanıdır. Ayrıca Adana-Kozan Hatay Amanos Dağlarında krom çıkartılır. Antalya-Akseki ile Konya-Seydişehir arasında Türkiye'nin en büyük boksit yatakları yer alır. Keçiborluda kükürt yatakları bulunur. Kahramanmaraş-Faraşa İskenderun-Payasta demir yatakları işletilir.

1168
756
1168
102
53
111
964
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.