Akdeniz’de Osmanlı hâkimiyetinin zayıflamasında etkili olan faktörlerden üç tanesini yazınız

Akdeniz’de Osmanlı hâkimiyetinin zayıflamasında etkili olan faktörlerden üç tanesini yazınız
Akdeniz’de Osmanlı hâkimiyetinin zayıflamasında etkili olan faktörlerden üç tanesini yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Akdeniz’de Osmanlı hâkimiyetinin zayıflamasında etkili olan faktörlerden üç tanesini yazınız

Ödev cevabı kısaca : Akdeniz'de Osmanlı hâkimiyetinin zayıflamasına etki eden faktörleri aşağıda sıralayabilirim: Denizcilikteki teknolojik geri kalma, savaşlar ve toprak kayıpları, korsanlık ve güvenlik sorunları.

Akdeniz'de Osmanlı hâkimiyetinin zayıflamasına etki eden faktörler şunlar olabilir:

  • Denizcilik teknolojisinin geri kalması: Osmanlı İmparatorluğu, Avrupa devletlerinin denizcilikteki ilerlemesine ayak uyduramadı. Bu, Osmanlı donanmasının teknolojik olarak geride kalmasına ve denizde rekabetçi bir avantaj sağlayamamasına yol açtı.
  • Savaşlar ve kayıplar: Osmanlı İmparatorluğu, Akdeniz'deki çeşitli savaşlarda toprak kayıpları yaşadı. Bu savaşlar, Akdeniz'deki Osmanlı nüfuzunu azalttı ve deniz yollarının kontrolünü kaybetmelerine neden oldu.
  • Korsanlık ve saldırılar: Akdeniz kıyıları, korsanlık faaliyetlerinin yoğun olduğu bir bölge haline geldi. Osmanlı İmparatorluğu'nun kıyılarına yapılan saldırılar ve korsanların faaliyetleri, ticareti olumsuz etkiledi ve denizde güvenliği azalttı.

44
9
102
7
103
10
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.