Akıl niçin bilginin kaynaklarından biridir

Akıl niçin bilginin kaynaklarından biridir
Sizce akıl niçin bilginin kaynaklarından biridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bilgi: Bir şeyi öğrenme, araştırma veya gözlem yolunu kullanarak bulmaktır. Bilgiye ulaşmada en çok kullandığımız şey ise aklımızdır. Akıl ürettiği fikirler ve de kaydettiği bilgilerle en önemli bilgi kaynaklarının başında gelir.

Bana göre akıl kullandığı yöntemlerle ve gelen verileri işlemesi yolları ile bilgiye ulaşmayı başaran bir yapıya sahiptir. Kullanılan yöntemlerin kişiden kişiye değişmiyor olması aklın kullandığı yöntemlerin tekrar tekrar denenebilmesi ve aynı sonucu vermesidir. Verilerin organize edilmesi bir akıl ürünüdür. Sonuçlara ulaşmak yine bir akıl ürünüdür.

İnsanların yüzyıllar süren gelişiminin temelinde aklını kullanabilmek yatmaktadır. Başlangıçta aklını kullanabilme süreci yavaş olduğundan ilkçağlarda insanın geçirdiği zaman çok uzundur. Bu uzun süreç içinde insan beyni yavaş yavaş gelişmeye başlamış ve birçok özellik kullanarak bilgileri organize etmeyi öğrenmiştir. Bilgilerin organize edilmeye başlandığı andan itibaren gelişim hızlanmaya başlamıştır.

Aklın gelişimini hızlandıran kullanmaya başladığı yöntemlerdir. Bu yöntemlerin her biri ayrı bir organizasyon şekli üreterek farklı bakış açıları ile gelen verileri değerlendirmek ve bir sonuca ulaşabilmektir.

832
260
260
15
33
50
18
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.