Akıntı hızının sabit ve 1 m/s olduğu bir ırmakta akıntıyla aynı yönde, kıyıya paralel ve yere göre VK büyüklüğünde hızla hareket

Akıntı hızının sabit ve 1 m/s olduğu bir ırmakta akıntıyla aynı yönde, kıyıya paralel ve yere göre VK büyüklüğünde hızla hareket
Akıntı hızının sabit ve 1 m/s olduğu bir ırmakta akıntıyla aynı yönde, kıyıya paralel ve yere göre VK büyüklüğünde hızla hareket eden bir kayıktan can simidi suya düşmüştür konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Akıntı hızının sabit ve 1 m/s olduğu bir ırmakta akıntıyla aynı yönde, kıyıya paralel ve yere göre VK büyüklüğünde hızla hareket eden bir kayıktan can simidi suya düşmüştür. Kayıkçı, yere göre aynı hızla hareketine devam ederken can simidinin düştüğünü 30 s sonra fark etmiştir. Can simidi bu sürede kayığın 60 m gerisinde kalmıştır.
Buna göre kayığın suya göre hızının büyüklüğü kaç m/s olur?

Ödev cevabı kısaca : Kayığın suya göre hızının büyüklüğü, can simidi kayığın gerisinde 60 m kaldığı için 30 saniyede 60 metreye ulaşmıştır. Hız, mesafe bölen zaman olarak hesaplanır.
Hız (V) = Mesafe / Zaman
Hız = 60 m / 30 s = 2 m/s
Bu nedenle kayığın suya göre hızının büyüklüğü 2 m/s'dir.

1
16
1
10
1
1
116
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.