Aklın aynı anda inkâr etmek ya da doğrulamak zorunda kaldığı şey, gülünçtür

Aklın aynı anda inkâr etmek ya da doğrulamak zorunda kaldığı şey, gülünçtür
Aklın aynı anda inkâr etmek ya da doğrulamak zorunda kaldığı şey, gülünçtür sözüyle ilgili düşüncelerinizi nedenleriyle birlikte sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çelişki, bir tanesinden birini tutamama durumuna verilen isimdir. “Aklın aynı anda hem inkar etmek hem de doğrulamak zorunda kaldığı şey, gülünçtür.” Cümlesinde de bir çelişki ve ikilem bulunmaktadır. Hayatta öyle durumlar olur ki, kabul etmek ya da reddetmenin ötesine geçer. Bu durumlar da insanları güldürür. Bu sözden hareketle insanların taraf tutamayacağı durumların oluşturulmasıyla güldürme eylemi de gerçekleşmiş olacaktır.

İnsanı güldürebilecek nitelikte olan, alaya alınmaya müsait durumlar için gülünç ifadesi kullanılmaktadır. Bu bakımdan gülünç ve komik kelimeleri birbirinden ayrılmaktadır. Komik demekle bahsedilen kişi ya da durumun eğlendirici olduğu anlatılmak istenirken, gülünç kelimesinin içeriğinde bir aşağılama, alay etme hali de bulunmaktadır. İnsanları neyin güldürdüğü konusu ise başka bir konudur. Gülmek ve gülünçlük insana özgü bir şeydir ve insandaki bu gülme dürtüsü, içindeki üstünlük hissinden hareketle ortaya çıkmaktadır.

9
43
11
8
9
10
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.