Akşemseddin, Ali Kuşçu ve Uluğ Bey’in çalışmaları ile ilgili bir bilim gazetesi hazırlayınız

Akşemseddin, Ali Kuşçu ve Uluğ Bey’in çalışmaları ile ilgili bir bilim gazetesi hazırlayınız
Akşemseddin, Ali Kuşçu ve Uluğ Bey’in çalışmaları ile ilgili bir bilim gazetesi hazırlayınız, hazırladığınız bu gazeteyi okul panosunda sergileyiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Akşemseddin, Ali Kuşçu ve Uluğ Bey’in çalışmaları ile ilgili bir bilim gazetesi hazırlayınız, hazırladığınız bu gazeteyi okul panosunda sergileyiniz

Ödev cevabı kısaca :
Akşemseddin: Osmanlı Devleti’nde önemli bir alim ve Fatih Sultan Mehmet’in hocalarından biridir. Tıp ve pozitif bilimlerdeki çalışmalarıyla bilinir.
Ali Kuşçu: Astronomi ve matematik alanlarında önemli çalışmalara imza atmış, Osmanlı ve Timur döneminin ünlü bilim insanıdır. Astronomi alanındaki gözlemleri ve teorik çalışmalarıyla tanınır.
Uluğ Bey: Timur’un torunu olan Uluğ Bey, matematik ve astronomide önemli çalışmalar yapmış, Semerkant’ta bir rasathane ve medrese inşa ettirmiştir. “Zîc-i Uluğ Bey” adlı eseri uzun yıllar astronomi biliminde temel kaynak olarak kullanılmıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.