Al-i İmran Suresi 104. ayeti toplumsal yönü ve kamu otoritesini hesaba katarak yorumlayınız

Al-i İmran Suresi 104. ayeti toplumsal yönü ve kamu otoritesini hesaba katarak yorumlayınız
Al-i İmran Suresi 104. ayeti emr-i bi'l ma'rûf ve nehy-i anil münker ibadetini yerine getirirken toplumsal yönü ve kamu otoritesini hesaba katarak yorumlayınız

Al-i İmran Suresi 104. Ayet

Al-i İmran suresi 104. ayette bahsedilen mesajları ve bu ayetin açıklamasını sizlere sunuyoruz. İşte Al-i İmran suresi 104. ayet Arapça Türkçe yazılışı ve ayetin meali...

Arapça Yazılışı

وَلْتَكُنْ مِنْكُمْ اُمَّةٌ يَدْعُونَ اِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِۜ وَاُو۬لٰٓئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ

Arapça ve Türkçe Yazılışı

Veltekun minkum ummetun yed’ûne ilâ-lḣayri veye/murûne bilma’rûfi veyenhevne ‘ani-lmunkeri veulâ-ike humu-lmuflihûn(e)

Türkçe Açıklaması (Meali)

“İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.” (Âl-İ İmrân 104)

Al-i İmran 104. Ayetin Tefsiri ve verilen Mesajlar

Yüce Allah, Müslümanlara bazı görevler vermiştir. Bazı görevlerin bazı kişiler tarafından yapılması ile diğer insanların sorumlulukları kalkar. Mesela cenaze namazı, selam verilirken birinin selam alması gibi… Ama bazı emirler de vardır ki tüm Müslümanları ilgilendirir. “İyiliği emretmek” yani hayra çağırma görevi, her Müslümanın üzerine farzdır.

Bu ayette bize verilen mesaj; her nerede olursak olalım, yaşam şartlarımız nasıl olursa olsun, Allah’ın (c.c) rızasını kazanmak doğrultusunda hareket ederek İslam’ın emirlerini yerine getirmeyen insanları güzel bir dille uyarmaktır.

2
0
3
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.