Âl-i İmrân suresi, 134-135. ayetlerini yorumlayınız

Âl-i İmrân suresi, 134-135. ayetlerini yorumlayınız
Âl-i İmrân suresi, 134-135. ayetlerini yorumlayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “O takva sahipleri ki bollukta da darlıkta da Allah için harcarlar; öfkelerini yutarlar ve insanları affederler. Allah da güzel davranışta bulunanları sever. Yine onlar ki bir kötülük yaptıklarında ya da kendilerine zulmettiklerinde Allah’ı hatırlayıp günahlarından dolayı hemen tövbe istiğfar ederler. Zaten günahları Allah’tan başka kim bağışlayabilir ki! Bir de onlar, işledikleri kötülüklerde bile bile ısrar etmezler.” Âl-i İmrân suresi, 134-135. ayetleri yorumlayınız

Ödev cevabı kısaca : Bu ayetler, takva sahiplerinin karakteristik özelliklerini tanımlayarak, bollukta ve darlıkta Allah için harcamalarını, öfkelerini kontrol etmeyi, insanları affetmeyi, güzel davranışları sergilemeyi, günah işlediklerinde hemen tövbe ve istiğfar etmeyi, günahlardan kaçınmayı ve kötülüklerde ısrar etmemeyi içerir. Takva, bireyin Allah'a karşı gelmekten sakınma, ahlaki değerlere sadık kalma ve güzel davranışlarda bulunma durumlarını içerir.

77
22
19
22
19
22
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.