Âl-i İmrân suresi, 138. ayeti Kur’an okumanın ve Allah’la (c.c.) iletişimin önemi

Âl-i İmrân suresi, 138. ayeti Kur’an okumanın ve Allah’la (c.c.) iletişimin önemi
Bu (Kur’an), bütün insanlığa bir açıklamadır; takva sahipleri için de bir hidayet ve bir öğüttür. Âl-i İmrân suresi, 138. ayeti Kur’an okumanın ve Allah’la (c.c.) iletişimin önemi açısından sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu ayeti Kur'an okumanın ve Allah'la (c. c.) iletişimin önemi açısından yorumlanması:

ÂI-i İmrân suresi, 138. ayette, Kur'an'ı Kerim'in hikmetinden, yararından ve Müminler için öneminden bahsedilmektedir. Kur'an'ı Kerim, tüm insanlık için geçerli bir kutsal kitaptır. Evrenseldir. Kur'an takva sahipleri için yani Allah yolunda gidenler için bir hidayet ve öğüt kaynağıdır. Yüce Allah'a (c.c) ulaşmanın en güzel yollarından birisidir.

Kur'an, Allah'ın sözleridir. Kur'an'da Allah'a ait kavramlar vardır. Onları yad ederek Allah'a ulaşabiliriz.

Yaratılan binlerce canlı içerisinde, akıl ve şuur sahibi olan ve aynı zamanda Hz. Allah'ın (c.c.) yeryüzünde halifesi olma şerefini üzerinde taşıyan yalnızca insandır. İnsana, başta herhangi bir iradi fonksiyonu olmaksızın bu şerefi kazandıran Cenab-ı Hak, onu her dönemde kendisine muhatap kabul etmiş, bu önemli görev ve pâyeyi değişik zamanlarda hatırlatmış ve bunun insanlara ulaştırılması için de farklı zaman ve mekânlarda peygamberlere "sahifeler" ve "kitaplar" inzal buyurmuştur.

1
0
1
0
1
1
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.