Âl-i İmrân suresi, 31. ayet ve Nisâ suresi, 13. ayetleri, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) dindeki konumu açısından yorumlayınız

Âl-i İmrân suresi, 31. ayet ve Nisâ suresi, 13. ayetleri, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) dindeki konumu açısından yorumlayınız
Âl-i İmrân suresi, 31. ayet ve Nisâ suresi, 13. ayetleri, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) dindeki konumu açısından yorumlayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir.” Âl-i İmrân suresi, 31. ayet.

“… Kim Allah’a ve Peygamberi’ne itaat ederse Allah onu, altından ırmaklar akan cennetlere koyacaktır. Onlar orada devamlı kalıcıdırlar. İşte büyük kurtuluş budur. ” Nisâ suresi, 13. ayet.

Yukarıdaki ayetleri, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) dindeki konumu açısından yorumlayınız.

Cevap: Hz. Peygamber’in (s.a.v.) dindeki konumu önemlidir. Allah’a itaat eden aynı zamanda peygamberimize de itaat etmek zorundadır.

Burada da Peygamber’e ittibâ (uyma) Allah sevgisinin ayrılmaz bir parçası olarak nitelenmiş, Peygamber’in gösterdiği yolu gönülden benimsemeyen kişinin Allah’ı sevdiğini iddia edemeyeceği belirtilmiştir. Ayrıca Resûlullah’a uyma iradesinin ortaya konması, Allah’ın sevgisine ve mağfiretine mazhar olmanın ön şartı sayılmıştır. Bunlar Allah’ın sınırlarıdır. Kim Allah’a ve peygamberine itaat ederse Allah onu, altından ırmaklar akan cennetlere koyacaktır, orada devamlı kalıcıdırlar; işte büyük kazanç budur.

1
0
1
0
2
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.