Al-i imran suresi faziletleri ve sırları

Al-i imran suresi faziletleri ve sırları
Al-i imran suresi faziletleri ve sırları nedir, Al-i İmran Suresinin 26 ve 27. ayetlerinin fazileti nedir bu konularda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Al-i İmran Suresi’nin faziletleri

Hadîs-i şeriflerde buyuruldu ki:

“İki beyaz gül bahçesini okuyunuz. Bu bahçeler Bakara ve Al-i îmrân sûreleridir. Bu iki sûre, kıyâmet gününde birer beyaz bulut, birer beyaz mermer kitlesi gibi okuyucularının üzerinde durur, mahşerin şiddetli hararetine karşı gölge yaparak serinliğe vesile olurlar.”

“Kim Al-i Imrân sûresini cuma günü okursa, güneş batmcaya kadar ona Allahü Teâlâ rahmet, melekler de istiğfâr ederler.”

“Allahü Teâlâ’nın ism-i a’zâmı şu iki âyettir: Birincisi Bakara sûresinin 163’üncü âyeti, İkincisi Âl-i İmrân sûresinin başı.”

“Âl-i Imrân’ı okuyan kimseye kıyamet günü Sırat üstünde, okuduğu her bir âyetin karşılığında emniyet verilir.” Abdullah bin Mes’ûd buyurdu ki:

“Âl-i Imrân sûresi; gecenin sonunda kalkıp okuyan yoksul için ne güzel bir hazinedir.”

Abdullah bin Abbâs buyurdu ki:

“Kim Al-i İmrân sûresini okursa zengin olur.”

Kıyâmet gününde Kur’ân-ı kerîm ve onunla amel edenler getirilirler. Kur’ân-ı kerîmin önünde, (en uzun oldukları ve en çok hüküm kendilerinde olduğu için) Bekara ve Âl-i İmrân sûreleri bulunacaktır. Bu iki sûre sanki iki bulut yâhut aralarında bir nûr bulunan iki siyah gölgelik veya sâhiblerini müdâfaa eden (savunan) saf bağlamış uçan iki kuş topluluğu gibi olacaklardır. (Hadîs-i şerîf-Müslim)

Bir kimse Al-i İmran Suresinin 26. ve 27. ayetlerini her farz ve nafile namazlardan sonra okumayı adet haline getirir ve yatağına uyumak üzere uzandığı vakit bu ayet-i kerimeleri okumadan uyumazsa, Allah’u Teala o kimseye zenginlik ihsan eder. kazancında bereket hasıl olur ve elini neye uzatsa, kazançlı çıkar, Dünyalıktan hiçbir eksikliği kalmaz. özellikle işe başlarken ve bitirirken okunması faydalıdır.

Al-i İmran suresi 26-27 ayet Arapça Yazılışı

[“26. Kulillahümme malikel mülki tü’til mülke men teşaü ve tenziul mülke mimmen teşa’* ve tüızzü men teşaü ve tüzillü men teşa’* bi yedikel hayr* inneke ala külli şey’in kadır. 27. Tulicül leyle fin nehari ve tulicün nehara fil leyl* ve tuhricül hayye minel meyyiti ve tuhricül meyyite minel hayy* ve terzüku men teşaü bi ğayri hısab”]

Al-i İmran suresi 26-27 ayet Türkçe Meali

[“26. De ki ey mülkün sahibi olan Allah’ım! Dilediğine mülk verirsin, dilediğinden de mülkü çeker alırsın; dilediğini yüceltir, dilediğini alçaltırsın. Hayır yalnız senin elindedir. Gerçekten sen, herşeye gücü yetensin.
27. Geceyi gündüzün içine sokarsın, gündüzü de gecenin içine sokarsın. Ölüden diri çıkarırsın, diriden ölü çıkarırsın. Dilediğine de sayısız rızık verirsin.”]

  1. Mal-mülk sahibi olmak isteyen kişi her gün 41 kere okuyup dua ederse, Allah’ü Teala’nın izniyle isteği gerçekleşir.
  2. Bu ayet-i kerimeleri beş vakit namazdan sonra 1 kere okuduktan sonra 66 kere de "Ya Kâdir, Ya Kayyûm, Ya Kâviyy, Ya Kâim, Ya Kuddûs" deyip dua eden her türlü kazadan korunur.
  3. Bu ayeti kerimeleri 92 kere okuduktan sonra, 9 kere de Esmaü’l-Hüsna’yı okuyan, hiç ummadığı lütuf ve ihsana ulaşır.
  4. Bu ayetleri yazıp üzerinde taşıyan kimse, tüm kötülüklerden korunur, büyük bir saadete kavuşur. Şayet ağlayan çocuklar’ın üzerine takılırsa, bi-iznillah fayda verir.
  5. Ayrıca Borçtan kurtulmak ve zengin olmak için Al-i İmran Süresi üç defa okunur.

Al-i İmran Suresinin Fazileti ile İlgili Hadisi Şerifler

  1. Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Kim Âl-i İmran suresini Cuma günü güneş batıncaya kadar okursa melekler onun için geceye kadar Allah’tan bağış dilerler."(Suyuti, Dürrul-Mensür, 2/140;Darimi, Fedailül-Kuran, 16, no.3400)
  2. Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Al-i İmran suresini okur da o sureler içinde onları tefekkür ermeyen kişilere yazıklar olsun."(Münziri, Tergib ve Terhib, no.2256)
  3. Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Kim Bakara ve Al-i İmran’ı okursa, onlar Kıyamet günü gelir, şöyle derler:"Ya Rabbi, ona hiçbir azarlama yapılmasın." (Darimi, Fedailül–Kuran, 16, no.3397)
  4. Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Cuma gecesi, Bakara ve Al-i İmran surelerini okursa Kuyamet gününde o sureler kanatlara dönüşür ve o kanatlarla sırat köprüsünün üzerinden (Cennete) uçar."(Ebu Suud Efendi, Ebu Suud Tefsiri (İrşadü Aklis-Selim), 2/137)
  5. Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Al-i İmran’ı okuyan kimseye kıyamet günü Sırat üstünde, okuduğu her bir ayetin karşılığında emniyet verilir."(Kadı Beyzavi, Beyzavi Tefsir (Envarut-Tenzil ve Esrarut-TE’vil), 1/198)
  6. Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Kim Al-i İmran’ı okursa (fakirlikten kurtulup) zengin olur."(Darimi, Fedailü’l-Kuran, 16, no.3398)
  7. Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Bu (Şehidallahü…’ ile başlayan) ayet-i kerime-i okuyan kimse için Allah’u Teala 70.000 tane melek yaratır. Kıyamete kadar onun için istiğfar ederler. O kimsenin affını isterler."
  8. Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: " Fatiha-i Şerife, Ayete’l-Kürsi, Şehidallahü ve kulillahümme ayetleri nazil olurken bu sure ve ayet-i kerimeler Arş’a sarılarak:
    -"Bizi isyan eden bir topluma mı indireceksin?" dediler. Mevla Teala’da:
    -"İzzetim, Celalim ve Yüce Şanım hakkı için, herhangi bir kul, sizi her farz namazın arkasından okursa, mutlaka onda olan (günahlar)ı mağfiret ederim, o kişiyi firdevs cennetine yerleştiririm, her gün o kişiye 70 kere (rahmetimle) nazar ederim ve o kişinin 70 ihtiyacını görürüm ki, o ihtiyaçların en aşağısı günahların bağışlanmasıdır."(İbni Sünni, Sahih, 49; suyuti, Dürru’l-Mensür, 2/165)

761
11
462
6
66
11
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.