Âl-i İmrârı suresi, 31. ayete göre Peygamberimize (s.a.v.) neden bağlılık göstermeli, itaat etmeliyiz

Âl-i İmrârı suresi, 31. ayete göre Peygamberimize (s.a.v.) neden bağlılık göstermeli, itaat etmeliyiz
Âl-i İmrârı suresi, 31. ayete göre Peygamberimize (s.a.v.) neden bağlılık göstermeli, itaat etmeliyiz, bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Âl-i İmrârı suresi, 31. ayet.)
Yukarıdaki ayete göre Peygamberimize (s.a.v.) neden bağlılık göstermeli, itaat etmeliyiz? Bu konudaki düşüncelerinizi aşağıya yazınız.

Cevap: Peygambere itaat etmek dinin gereğindendir. Kim ki Allah’ı seviyorsa Peygamberi de sevmeli ona itaat etmelidir.

Sizden birinizi, emrettiğim veya yasakladığım bir konu kendisine iletildiğinde, sakın köşesine yaslanmış olarak (cahilce), ‘Biz Allah’ın Kitabı’nda ne bulursak ona uyarız (hadis tanımayız!)’ derken bulmayayım!

1
1
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.