Ali Sarıkaya Başbakan Başdanışmanı oldu (Ali Sarıkaya kimdir ?)

Ali Sarıkaya Başbakan Başdanışmanı oldu (Ali Sarıkaya kimdir ?)
Ali Sarıkaya Başbakan Başdanışmanı oldu (Ali Sarıkaya kimdir ?) Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlarından Ali Sarıkaya, Başbakan Başdanışmanı oldu.

Ali Sarıkaya Başbakan Başdanışmanı oldu (Ali Sarıkaya kimdir ?) Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlarından Ali Sarıkaya, Başbakan Başdanışmanı oldu.  Başbakan kim olacağı merak edilirken Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Ali Sarıkaya'nın  Başbakan Başdanışmanlığına atanması akıllarda soru işareti oluşturdu ? Peki Ali Sarıkaya kimdir ? Ahmet Davutoğlu Başbakan mı olacak ? Ali Sarıkaya neden Başbakan başdanışmanı oldu ?

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte en çok merak edilen konu olan Başbakan kim olacak ? sorusu cevabını arıyor.  Başbakan kim olacağı merak edilirken  Başbakanlığa en yakın kişilerden biri olarak gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun danışmanlarından Ali Sarıkaya, Başbakan Başdanışmanı olarak atandı.

Ahmet Davutoğlu’nun üniversiteden öğrencisi olan ve sağ kolu olarak bilinen Ali Sarıkaya, Dışişleri Bakanı ile 12 yıldan beri birlikte çalışıyor. Davutoğlu, Sarıkaya’yı en kritik görüşmelerinde bile yanından ayırmıyor.
 
Ali Sarıkaya’nın adı, daha önce de Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak geçmiş, ancak bu göreve daha sonra Büyükelçi Naci Koru getirilmişti.
 
Ali Sarıkaya’nın Başdanışman olmasıyla birlikte maaşında artış olacağı belirtilirken, atama kulislerde “Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı için bir işaret” olarak konuşulmaya başlandı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.