Allah (c.c.) ve Resûlüne itaat neler kazandırır

Allah (c.c.) ve Resûlüne itaat neler kazandırır
Allah (c.c.) ve Resûlüne itaat neler kazandırır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müminler için asıl izzet İslam'dadır. Allah ve Resulü'ne itaat Müslümanın aslolan birinci vazifesidir ve bu vazife ile Müslüman izzet ve şeref kazanır. Allah'ın hudutları müminin vazgeçilmez kırmızı çizgileridir. İslam ile şeref bulduğunu ve önceki hayatlarında zillet içerisinde bir ömür geçirdiğini söyleyen Hz. Ömer (r.a.) böylelikle ümmete de şu mesajı veriyor: İzzet ve şeref İslam'ın yanındadır.

Allah ve Rasûlü’ne itaat üzere yaşayan bir insan, hem dünyanın hem de âhiretin en mesʼud insanı olur. Dünyevî ve uhrevî çok büyük kazançlar elde eder.

Ashâb-ı kirâmdan Sevbân -radıyallâhu anh- bir gün Allah Rasûlü’ne gelerek:

“–Ey Allâh’ın Rasûlü, Siz bana kendimden, âilemden ve çocuklarımdan daha sevgilisiniz. Ben evdeyken Siz’i hatırlayınca sabredemiyorum, hemen gelip mübârek yüzünüze bakıyorum. Benim ve Siz’in bir gün öleceğimizi hatırladığımda ise târifi imkânsız bir hüzne gark oluyorum. Biliyorum ki Siz cennete girdiğinizde diğer peygamberlerle birlikte yüksek bir mertebeye çıkarılacaksınız. Ben ise cennete girsem bile Siz’i orada göremeyeceğimden korkuyorum.” dedi.

Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ona herhangi bir cevap vermedi. Bir müddet sonra Cebrâîl -aleyhisselâm- gelip:

“Kim Allâh’a ve Rasûl’e itaat ederse işte onlar, Allâh’ın kendilerine lûtuflarda bulunduğu peygamberler, sıddîklar, şehîdler ve sâlih kişilerle beraberdir. Bunlar ne güzel dostlardır!” (en-Nisâ, 69) âyet-i kerîmesini vahyetti. (Vâhidî, s. 170)

2
1
2
0
3
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.