Allah neden peygamberler göndermiştir

Allah neden peygamberler göndermiştir
Allah (c.c.) neden peygamberler göndermiştir, araştırınız, Allah insanlara niçin peygamber göndermiştir kısaca açıklayınız

Allah, her insana doğru kullanması için akıl vermiştir. Bu aklı doğru kullanabilmemiz için de peygamberleri göndermiş, onların nurundan faydalanmamızı ve doğru yolu bulmamızı sağlamıştır. İnsanlar, kendilerine verilen kısıtlı aklı kullanarak ahiret gibi soyut kavramların ne anlama geldiğini bilemezlerdi. Ahiret inancı olmayan insanlar Dünya’da ahlaklı bir şekilde yaşamını sürdüremezdi. Allah, insanların kalplerini temiz tutmak için onlara merhametli davranmış ve her dönem bir peygamber göndermiştir.

Peygamberlerin amacı, gönderildiği kavme Allah inancını benimsetmek, o kavmi doğru yola koymak, yaptıkları hataları engellemektir. Allah, kendisine iman edenlere cenneti vaat etmiştir. Peygamberler, Allah’ın bu vaatlerini duyuran elçilerdir. Peygamberler Allah tarafından çevrelerinde saygı ve güven duyulan kişiler arasından seçilmiştir. Çünkü Allah’ın insanlara ulaştırdığı bilgiler kesindir, değişime uğratılamaz. Güvenli insanlar Allah’ın emirlerini iletmede aracılık ederse insanlar doğru bilgiye ulaşmış olurlar.

2220
1738
1294
233
250
358
1091
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum