Allah, son, evrensel, peygamber, vahiy ve örnek kelimeleri de kullanarak kısa bir paragraf yazınız

Allah, son, evrensel, peygamber, vahiy ve örnek kelimeleri de kullanarak kısa bir paragraf yazınız
Allah, son, evrensel, peygamber, vahiy ve örnek kelimeleri de kullanarak kısa bir paragraf örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

2. Örnek
Allah insanlara mesajlarını iletmek üzere peygamberler göndermiştir. Kuran-ı Kerim’de 25 tanesinin ismi geçmektedir. Bir rivayete göre gönderilen peygamber sayısı 124 bindir. Bu peygamberler belli bir millete, topluluğa gönderilmiştir. Son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v.) ise bütün insanlığa gönderilmiştir. İslam dini evrenseldir.

3. Örnek
Allah
insanlara doğru yolu göstermek için onlara peygamberler gönderdi. Son gönderdiği peygamber Hz. Muhammed (s.a.v.) idi. Evrensel insan sevgisini peygamberin örnek kişiliğinde insanlara öğretti. Onun vahiyleri peygamber aracılığı ile bütün dünyaya yayıldı.

176
283
1521
128
177
159
1511
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum