Allah’a (c.c.) güvenmek ne demektir

Allah’a (c.c.) güvenmek ne demektir
Allah’a (c.c.) güvenmek ne demektir, Allah’a (c.c.) güvenen bir mümin, hayatında nasıl davranır, bu konuda sizlere kısa bilgiler ve vereceğiz.

Allah’a güvenmek, Allah’ın rahmetine, hikmetine güvenmek demektir.

Kur’an’daki surelerin başında kendini Rahman ve Rahim olarak bize takdim eden Allah’ın, bizi perişan etmek için işler yapacağını düşünmek, Allah’ı gereği gibi tanımamak anlamına gelir. Allah kullarına öyle şefkatlidir ki, bütün isyanlarına, nankörlüklerine, inkârlarına rağmen onlara bin bir türlü nimetler veriyor ve bu nimetlerini kesmiyor.

Allah’a güvenmek Müslümanın hiçbir şeyden korkmaması demektir. Başına gelen kötülüklerden çekinmemesi demektir. Allah’a güvenen mümin biri ibadetlerini yapar ve hayatın akışında kendisini Rabbine teslim eder.

“Eğer Allah sana bir zarar dokundurursa onu yine ondan başka giderecek yoktur. Eğer sana bir hayır dilerse onun keremini geri çevirecek de yoktur. O, hayrını kullarından dilediğine eriştirir. Ve o bağışlayandır, esirgeyendir.”

3
0
18
0
2
4
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.