Allah'ı nasıl tanıyabiliriz

Allah'ı nasıl tanıyabiliriz
Allah’ı (c.c.) tanımak isteyen bir insan sizce nasıl bir yol izlemelidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Allah’ı (c.c.) tanımak isteyen bir insan sizce nasıl bir yol izlemelidir?

Cevap : Cenab-ı Hakk’ı bize anlatan, tarif eden üç büyük tarif edici vardır. Bunlardan birisi, kainat kitabı, diğeri Kur’an-ı Kerim ve üçüncüsü de Hz. Muhammed’dir (s.a.v.). Her biri bize Allah’ı tanıtmakta O’nun varlığını ve vasıflarını göstermekte, bize Allah’ı bildirmektedir.

  • Kainata bakıp Allah’ın varlığını görmek, bilmek
  • Kur’an-ı Kerim ve Hadislerle Allah’ı tanımak
  • Allah’ın isim ve sıfatlarını inceleyerek Allah’ı özelliklerini öğrenerek tanımak.
  • Allah’ı tanımak isteyen kişi önce kainata bakıp bu kadar mükemmel bir düzenin kendi kendine olamayacağını aklı ile anlamalı.
  • Sonra biz insanlara Allah’ı anlatan Kur’an-ı Kerim’i okumalı, hadislerle, Peygamberimizin sözleri ile Allah’ı daha iyi tanımalıdır.
  • Bir kişiyi tarif ederken ismi ile özellikleri ile anlatırız. Allah’ı tanımak isteyen kişi Allah’ın isim ve sıfatlarını öğrenmelidir.

1098
107
6
13
27
4
103
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.