Allah’ın adil, merhametli ve affedici olması

Allah’ın adil, merhametli ve affedici olması
Allah’ın (c.c.) adil, merhametli ve affedici olması ile ahiret inancı arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah (c.c)'ın merhametli, affedici ve bağışlayıcı olması ahirette de geçerli olduğundan aralarında ilişki vardır. Allah yapilan ibadetin karsiligini mutlaka insana verir, ahiret inanci yapilan ibadetlerin Allah in insana verdigi iyilikler bütününü içerir.

Yüce Allah (c.c.) adil, merhametli ve affedicidir. Günah işleyen, kötülük yapan, daha sonra da yaptıklarından pişmanlık duyan tövbe eden kullarını bağışlar. Dolayısıyla kişi yaptığı bir kötülükten pişmanlık duyup samimiyetle tövbe ederse ahirette ceza görmez.Böylesi bir kişiyi affedecek olan da merhamet sahibi Allah’tır.

Allah merhametlidir, kullarını sever ve onları affeder. İyilik yapanları fazlasıyla mükâfatlandırır. Kötülük yapanlara tövbe etme imkânı tanır. Tövbe etmeyip kötülüğünde ısrar edenleri ise kötülüğü oranında cezalandırır. Kur’an’da bu durum şöyle dile getirilmiştir:  “Kim (Allah’ın huzuruna) iyilikle gelirse ona getirdiğinin on katı vardır. Kim de kötülükle gelirse o sadece getirdiğinin dengiyle cezalandırılır. Onlar haksızlığa uğratılmazlar.”

Ahiret gününe inanan insan öldükten sonra tekrar diriltileceğini ve yaptıklarından hesaba çekileceğini bilir. İyi ya da kötü hiçbir davranışın karşılıksız kalmayacağına inanır. Bu nedenle yaptığı bütün işlerde sorumluluk bilinciyle hareket eder. Kötülük yapmaktan kaçınır. Allah’ın, cennette kendisi için hazırladığı nimetlere kavuşmak amacıyla onun hoşnut olacağı işler yapar. Sonunda cennette kendisi için hazırlanan nimetlere kavuşur.

Kaynak:Eğitim Sistem

713
281
1452
256
266
232
1324
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum