Allah’ın (c.c.) birliğine inanmak niçin önemlidir

Allah’ın (c.c.) birliğine inanmak niçin önemlidir
Lâ İlahe İllallâh - Sinan Karakaş şiirde Allah’ın (c.c.) birliğine inanmak niçin önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah tektir. Bir tek ilah vardır. Gerçek olan ve insanları felaha erdirecek olan budur. Allah’tan başka ilah tanımak günahtır. Ancak tek bir Allah’a inanarak Cennete ulaşabiliriz. Allah’tan başka ilah tanımak, ona şirk koşmak büyük günahlardandır.

Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak imanın şartlarından biridir. Varlığına ve birliğine inanmadan ona dua etmek, bir şeyler istemek mümkün değildir. Akıl sahibi olan her insanın ilk görevi Allah'ın varlığına ve birliğine inanmasıdır. Evrende hiçbir şey yoktan var olmamıştır. Evrende görünen mükemmel ahenk Allah'ın birliğini gösterir. Allah bir ve tektir. Kutsal kitaplarda bununla ilgili açıklamalar bulunmaktadır.

6
7
8
6
6
6
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.