Allah’ın (c.c.) her şeyi bildiğine, gördüğüne ve işittiğine inanan bir insan, nelere dikkat eder ve nasıl yaşar

Allah’ın (c.c.) her şeyi bildiğine, gördüğüne ve işittiğine inanan bir insan, nelere dikkat eder ve nasıl yaşar
Enbiyâ suresi, 4. ayetin vermek istediği mesaj nedir, Allah’ın (c.c.) her şeyi bildiğine, gördüğüne ve işittiğine inanan bir insan, nelere dikkat eder ve nasıl yaşar?

Soru : “…Rabb’im yerdeki ve gökteki her sözü bilir. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.” Enbiyâ suresi, 4. ayet. Yukarıdaki ayetin vermek istediği mesaj nedir?

Cevap: Hasan-ı Basrî, peygamberden mûcize isteyen kavimlere mûcize gösterildiği takdirde iman etmezlerse kökleri kesilecek şekilde cezalandırılacaklarına dair Allah’ın hükmü olduğunu söylemiş; soylarından dindar nesiller geleceği, dolayısıyla onların eliyle İslâmiyet kıyamete kadar yaşayacağı için Hz. Peygamber’in ümmetinden bu hükmün kaldırıldığını, bu sebeple bu ümmet içinden inkârcıların, sırf inkâr ve alay maksatlı mûcize isteklerine cevap verilmediğini ifade etmiştir

Soru : Allah’ın (c.c.) her şeyi bildiğine, gördüğüne ve işittiğine inanan bir insan, nelere dikkat eder ve nasıl yaşar? Arkadaşlarınızla konuşunuz. Ulaştığınız sonuçları aşağıya yazınız.

Allah'ın yaptığımız her şeyi bildiğine inanan insan; yalan söylememeli, kalp kırmamalı, ibadetlerini zamanında yapmalı, hırsızlık yapmamalı, devlet malına zarar vermemelidir. Kısacası Allah'ın Kuran-ı Kerimde yasakladığı şeylerden uzak durmalı, yapmamız istediği emirleri de yerine getirmeliyiz.

Neleri yapar? Yoksullara yardım eder, ibadetlerini zamanında yapar, yetimi korur ve gözetir, büyüklerine saygılı olur.

Neleri yapmaz? Başkasına zarar vermez, yalan söylemez, hırsızlık yapmaz, devlet malına zarar vermez.

848
513
1222
77
134
714
337
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.