Allah’ın (c.c.) vahiy göndermesinin insanlara ne gibi faydaları olmuştur

Allah’ın (c.c.) vahiy göndermesinin insanlara ne gibi faydaları olmuştur
Allah’ın (c.c.) vahiy göndermesinin insanlara ne gibi faydaları olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yüce Allah, kullarına irade ve akıl vermiştir. İnsanları diğer canlılardan ayıran irade sayesinde, doğru ve yanlışın ne olduğunu neyden uzak, neye yakın durulması gerektiğini vahiyler aracılığıyla bu sayede iletmiştir. İnsanlık tarihinin başlangıcından bu yana, yeryüzüne birden çok vahiy gönderilmiştir. Her vahiy, yaşadığı tarihin kötü alışkanlıklarının yanlış olduğunu ve doğrusunun bu şekilde olduğunu, insanlara anlatmaya çalışmıştır.

Yeryüzüne vahyin gönderiliş amacı; insanları doğru yola itmek, Allah'ın tek ve ebedi varlığını ispatlamak, kötü davranışların ve yanlış eylemlerin ne olduğunu anlatmak, Yüce Allah'ın kullarına yardım etmek, iyilik yapmak gibi birden çok amaçla dünyaya gönderilmiştir. Vahiy insanların tümü için değer ve yargılarının nasıl yaşayıp, yaşatılacağını öğreten iyi bir eğitmendir. Bundan dolayı vahiyler, Allah'ın mesajlarını kullarına iletirken, toplumda yaşanan sorunları da bir yandan çözmeye çalışmakla yükümlüdürler.

Allah'ın yeryüzündeki elçileri olan peygamberler aracılığıyla, insanların doğru yola sevk edilmeye çalışılması, bunun haricinde Allah ve kulları arasında yaşanan ilişki içerisinde, Yüce Allah göndermek istediği tüm mesajları vahiy yoluyla insanlara iletmiştir. Bu yüzden vahiy insanlar için; rahmeti temsil etmekte, yeryüzünde Allah'ın kullarına rehber olmaya çalışmaktadır. Bunun haricinde vahiy şifadır ve Allah'ın var olduğuna dair en büyük delildir.

Vahiyler, Allah'ın açıklaması ve bu sayede insanların yolunu aydınlatan bir ışık haznesini de ifade etmektedir. Tüm bu sebepler çerçevesinde Yüce Allah'ın kulları için gönderdiği vahiyler, bir nimet ve de lütuf göstergesidir. Allah'ın merhametinden doğan ve insanların yanlış yollara girmesini engellemek adına gönderilen vahiyler, Allah'ın emirlerini, yasaklarını veya doğrularını yeryüzünde yaşatmaktadır.

2043
2786
6045
1521
827
1161
6145
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum