Allah’ın emirlerini iyice öğrenip o emirleri yerine getirmek, özellikle gençlik yıllarında daha önemli sayılmıştır

Allah’ın emirlerini iyice öğrenip o emirleri yerine getirmek, özellikle gençlik yıllarında daha önemli sayılmıştır
Allah’ın emirlerini iyice öğrenip o emirleri yerine getirmek, özelliklegençlik yıllarında daha önemli sayılmıştır. Bunun sebeplerinelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Genç olmak, bazı şeyleri en iyi şekilde yerine getirmek demektir. Bunlardan birkaçı da görev ve sorumlulukların yerine getirilmesi demektir. Allah’ın emirlerini iyice öğrenip o emirleri yerine getirmek için dinç ve dinamik olmak gerekir.

Allah’ın emirleri ve yasakları uyulması gereken kurallardır. Gençlik yılları ömür sermayesinin en önemli yılları olarak bilinmektedir. Bir daha geri gelmemesi, ihtiyarlıktan önce de mutlaka kıymetinin bilinmesi gerekir. Genç olmak, elinden iş gelmek, cevval olmak, yiğit olmak, güçlü olmak, kararlı ve sabırlı olmak anlamına geldiğinden Allah’ın emirlerine uyulması da bunları gerektirdiğinden İslam en iyi şekilde gençlik çağlarında yaşanmaktadır.

452
259
755
100
170
132
937
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum