Allah’ın en sevdiği amel az da olsa devamlı olandır, hadis-i şerifi ile ilim arasında nasıl bir ilişki kurulabilir

Allah’ın en sevdiği amel az da olsa devamlı olandır, hadis-i şerifi ile ilim arasında nasıl bir ilişki kurulabilir
Allah’ın en sevdiği amel az da olsa devamlı olandır, hadis-i şerifi ile ilim arasında nasıl bir ilişki kurulabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Allah’ın en sevdiği amel az da olsa devamlı olandır.” (Buhârî, Rikak,18) Hadis-i şerifi ile ilim arasında nasıl bir ilişki kurulabilir? Kısaca açıklayınız.

Ödev cevabı kısaca : Çünkü sürekli yapılan ibâdet, az bile olsa Allah'a itâat, zikir, murakabe, niyet ve ihlâsı devam ettiriyor demektir. Bu devam sayesinde az amel devam etmeyen çok ameli kat kat geçer.

Bu hadis-i şerif, sürekli olarak yapılan küçük amellerin, Allah'ın hoşnutluğuna daha fazla ulaşabileceğini belirtir. İlim arayışı da bu kapsamda değerlendirilebilir. Allah'ın en sevdiği amel olarak nitelenen devamlılık, ilim öğrenme sürecinin bir ömür boyu devam etmesi gerektiğini vurgular. İslam bilgisi ve anlayışının sürekli bir şekilde geliştirilmesi, kişinin Allah'a daha yakın olmasına ve doğru yolda devamlı ilerlemesine katkı sağlar.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.