Allah’ın her şeye gücünün yetmesi ne demektir

Allah’ın her şeye gücünün yetmesi ne demektir
Allah’ın (c.c.) her şeye gücünün yetmesi ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah’ın sınırsız bir güce sahip olduğu, evrendeki her şeyin O’nun gücü ve kudretiyle yaratıldığı anlamına gelir. Allah’a her hangi bir konuda, bir şey yaratmada, hiç bir zorluk bulunmamaktadır.

Bu sonsuz güç sadece Allah’ın kendisinde var olmakta, bu sonsuz güç ile dilediği olmaktadır. Evrende insanlara ve diğer varlıklara bir şey yapabilme gücü de veren O’dur. Allah istediği insana veya varlığa dilediği miktarda gücü bağışlayabilir. Veya dilediğinin gücünü de geri alabilir. Bakara suresi 109. ayette “… Allah muhakkak her şeye gücü yetendir” şeklinde ifade edilmiştir.

Çevremize, gökyüzüne, uzaya evrene baktığımızda, güneşin doğduğunu ve tekrar battığını, mevsimlerin değiştiğini, bitkilerin ölüp tekrar nasıl dirildiğini, tabiat üzerinde binlerce türde bitki ve hayvan görünce Allah’ın nasıl bir sonsuz güce sahip olduğunu anlayabildiğimiz kadar anlarız.

İnsanların tek başlarına ihtiyaçlarını karşılayabilmesi mümkün olmayıp, her zaman çaresiz kılmakta, sonsuz güce sahip bir yaratana ihtiyaç duymaktadır.

İnsanların yaptığı her şey imkân, zaman ve yetenekle sınırlıdır. İnsanın her istediğini yapabilmesi mümkün değildir. Ancak Allah (c.c.) için hiçbir işte zorluk yoktur.

Allah’a (c.c.) zor gelen, O’nun gücünün yetmediği hiçbir şey yoktur. Allah (c.c.) dilediğini kolaylıkla yapan ve yaratandır. Şüphesiz ki Allah her şeye kadirdir.

1612
2377
2607
213
404
206
1581
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum