Allah’ın her şeyi bildiğini, onun gücünün her şeye yettiğini, hüküm ve hikmet sahibi olduğunu bilmek

Allah’ın her şeyi bildiğini, onun gücünün her şeye yettiğini, hüküm ve hikmet sahibi olduğunu bilmek
Allah’ın (c.c.) her şeyi bildiğini, onun gücünün her şeye yettiğini, hüküm ve hikmet sahibi olduğunu bilmek hayatımızı ve davranışlarımızı nasıl etkiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müslüman hayatının her anını Allah’ın kendisini gördüğü bilinciyle yaşamaları gerekir. Müslüman günlük hayatın her anı, aile hayatı, alışveriş, çalışma, yeme içme, ibadetler, yapılan günahlar, bütün davranışların görüldüğü ve kayıt altına alındığını, bilirse, davranışlarını ona göre düzenler. Peygamberimiz hayatını bu bilince göre hayatını sürdürmüş ve bize örnek olmuştur. Allah’ın bizi her an gördüğünü bilmeye, ihsan adı verilir. İhsanın sözlük anlamı, bağışlama, iyi davranma, lütuf, bağışlanan’dır. Allah’a olan ibadeti, belirli zamanda ve belirli şekillerde yapılan davranışlar olarak tanımlamak yanlıştır. Allah sürekli görüyor bilinci ile hayatını buna göre düzenleyen kişilerin her anları ibadettir.

Enâm suresinin 59. ayeti ile Lokmân suresinin 27. ayetinden çıkarılabilecek mesajlar nelerdir? Bu mesajları belirleyip sınıfınızda değerlendiriniz.

Enâm suresinin 59. Ayette Allah’ın gizli ve açık her şeyi bildiği aktarılmaktadır. Lokmân suresinin 27. Ayetinde ise Allah’ın ilminin sınırsız olduğu aktarılmaktadır.

215
112
376
65
57
57
254
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.