Allah’ın varlığını ve birliğini ispatlayıp delillendirmek niçin önemlidir

Allah’ın varlığını ve birliğini ispatlayıp delillendirmek niçin önemlidir
Allah’ın varlığını ve birliğini ispatlayıp delillendirmek niçin önemlidir, size göre Allah’ın varlığını ve birliğini gösteren ne gibi deliller vardır detaylar haberimizde...

“Sizin yaratılışınızda ve (Allah’ın) yeryüzünde yaydığı canlılarda, kesin olarak inanan bir toplum için ibret verici işaretler vardır.” (Câsiye suresi, 4. ayet.)

Allah’ın varlığını ve birliğini ispatlayıp delillendirmek niçin önemlidir? Size göre Allah’ın varlığını ve birliğini gösteren ne gibi deliller vardır? Arkadaşlarınızla konuşunuz.

Allah'ın varlığını ve birliğini ispatlayıp delillendirmenin önemi şu şekildedir:

Her insan aynı şekilde düşünmez. Bazı insanlar İslam dininin açığı bulmaya uğraşır. Allah'ın varlığının olmadığını kanıtlamaya çalışır. Kafadaki soru işaretlerini yok etmek, dini daha sağlam temellere dayandırmak adına Allah'ın varlığını ve birliğini ispatlayıp delillendirmek çok önemlidir.

“Allâh’ın gökten bir su indirip de onu bir yoluyla yeryüzündeki menbâlara koyduğunu görmedin mi? Sonra onunla türlü renklerde bir ekin çıkarır, sonra onun olgunlaşıp sarardığını görürsün. Sonra da onu bir çöpe çevirir. Elbette bunda temiz akıllılar için bir ihtar vardır.” (ez-Zümer, 21)

Allah'ın varlığını ve birliğini gösteren delillere örnekler:

  • İnsan vücudu buna en güzel örnektir. İnsan vücudu içerisinde kilometrelerce uzunlukta damar bulunmaktadır. Bu damarlar birbirine karışmadan nasıl durabilir?
  • Yine evrende var olan mükemmel uyum ve ahenk nasıl olabilir? Örneğin Güneş, Ay, Dünya ve diğer gezegenler hepsi bir yörünge içerisinde. Bu yörünge öyle dizayn edilmiş ki bizler hayatta kalabiliyoruz.
  • Hayvanlar ve canlıların üremesi de bir mükemmellik içindedir. Her canlı doğar, büyür ve sonucunda da ölür. Bu düzen hep böyledir.
  • Geçmiş kavimlerin yaşadıkları, geçmiş zamanda yaşanan olaylar, bir bebeğin annesinin kokusunu bilmesi, Anneden süt gelmesi hepsi bir mucizedir.

104
5
79
3
3
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.