Allah’ın yaratmasındaki ölçü ve düzenle ilgili örnekler

Allah’ın yaratmasındaki ölçü ve düzenle ilgili örnekler
Çevrenizi gözlemleyerek Allah’ın (c.c.) yaratmasındaki ölçü ve düzenleilgili örnekler bulunuz.

Soru : Çevrenizi gözlemleyerek Allah’ın (c.c.) yaratmasındaki ölçü ve düzenle ilgili örnekler bulunuz.

Allah tek yaratıcıdır. Allah her şeyi belli bir ölçü ve düzen içinde yaratmıştır. Evren ve uzay sistemi bu yaratılış gerçeğini ortaya koymaktadır.

  • Dünyadaki su bir döngü içindedir. Biz kullandıktan sonra su denizlere karışır, buradan buharlaşarak havaya yükselir havadan yağış şeklinde temiz bir su olarak yeryüzüne düşer. Bu sayede bitkiler suya ulaşır ve bizlerde su ihtiyacımızı karşılarız ve hayat devam eder.
  • Dünya dahil tüm gezegenler, güneş bir yörünge ve bir düzen içinde çok süratli bir şekilde hareket ederler ve birbirine çarpmazlar. Bu hareket sayesinde gece-gündüz ve mevsimler oluşur.
  • Güneş ile Dünya arasındaki mesafe tam bir ölçü içindedir. Biraz daha uzakta olsalar, dünya içinde canlı yaşayamayacak kadar soğuk olur. Biraz daha yakın olsalar, dünyada çok yüksek sıcaklıktan dolayı yine yaşam olmazdı.
  • Bitkiler güneşten aldığı enerji ile fotosentez yaparlar ve karbondioksit alıp oksijen salınımı yaparlar. Böylece havayı temizlerler. İnsanlar ve hayvanlar oksijen tüketirken, bitkiler oksijen üretirler. Böylece yine yaşam devam eder.

6521
2951
3640
1553
1292
1319
3941
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
14 Yorum