Allah'u alem ne demek

Allah'u alem ne demek
Allah'u alem ne demek, Müslümanca konuşmanın temel taşlarından olan Allahu alem kelimesini kullanmanın önemi nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Allah'u alem ne demek, Müslümanca konuşmanın temel taşlarından olan Allahu alem kelimesini kullanmanın önemi nedir

Ödev cevabı kısaca : Allahu alem, "Allah en iyisini bilir" demektir.

Allahuâlem

(ﺍﻟﻠّﻪ ﺍﻋﻠﻢ) ünl. (Ar. Allāh ve a‘lem “en çok bilen” ile Allāhu a‘lem) Allah daha iyi bilir ya, gāliba, zannederim ki: “Allahuâlem, bunlar bana bir oyun hazırlıyorlar.” Allahuâlem, bunlar sağlam ayakkabı değil: –Aman deme büyük hanım (Ahmet Râsim).

Yüce Rabbimiz konuşmalarımızda “Allâhu a‘lem: Allah en iyisini bilir” demeyi îtiyad hâline getirmemizi öğretiyor. Musa (a.s) bir gün insanlara tesirli bir hitabede bulunmuştu. Gözler dolmuş, kalpler yumuşamıştı. Dönüp giderken arkasından biri yetişip “Ey Allah’ın Rasûlü, yeryüzünde senden daha bilgili biri var mı?” diye sordu. O da “Hayır” dedi. Allah Teâlâ, ilmi kendisine havale etmediği için onu azarladı ve kendisine unutulmaz bir ders verdi. (Buhârî, Tefsîr, 18/3) Onu Hızır (a.s)’a göndererek şaşırtıcı şeyler gösterdi. Allah’ın ilminin genişliğini ve kullar tarafından ihata edilmesinin mümkün olmadığını anlattı. (el-Kehf 18/60-82)

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.