Allahü Teâlâ’nın sıfatlarından hangilerini biliyorsunuz

Allahü Teâlâ’nın sıfatlarından hangilerini biliyorsunuz
Allahü Teâlâ’nın sıfatlarından hangilerini biliyorsunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Allahü Teâlâ’nın sıfatlarından hangilerini biliyorsunuz? Arkadaşlarınıza anlatınız

Ödev cevabı kısaca : Allahü teâlânın Sıfât-ı zâtiyyesi, zâti sıfatları altıdır. Bunlar: Vücud, Kıdem, Bekâ, Vahdâniyyet, Muhâlefet-ün lil-havâdis ve Kıyâm-ü bi-nefsihîdir. Vücûd, kendiliğinden var olmak demektir. Kıdem, varlığının öncesi, başlangıcı olmamaktır. Bekâ, varlığı sonsuz olmaktır, hiç yok olmamaktır. Vahdâniyyet, hiçbir bakımdan şeriki, ortağı, nazîri, benzeri olmamaktır. Muhâlefet-ün lil-havâdis, hiçbir şeyinde, hiçbir mahluka, hiçbir bakımdan benzemez demektir. Kıyâm-ü bi-nefsihî, varlığı kendindendir, hep var olması için, hiçbir şeye muhtaç değildir, demektir.

Allahü Teâlâ’nın yüceliğini kavrayıp O’na gönülden bağlanmak için Allah’ı (c.c.) isim ve sıfatlarıyla tanımak gerekir. Allahü Teâlâ’nın zatî ve sübûtî sıfatları vardır. Zatî sıfatlar, yalnız Allah’a (c.c.) özgü olup başka hiçbir varlıkta bulunmaz. Sübûtî sıfatlar ise yaratılmış olan canlı varlıklarda kısmen bulunabilen ancak onlardan farklı olan sıfatlardır.
Allah’ın (c.c.) Sıfatları
Zatî Sıfatlar

- Vücud
- Kıdem
- Bekâ
- Vahdâniyyet
- Muhâlefetün li’lhavâdîs
- Kıyâm bi-nefsihî
Sübûtî Sıfatlar
- Hayat
- İlim
- İrade
- Sem’
- Basar
- Kudret
- Kelâm
- Tekvin

6
1
0
1
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.